Een weekend Parijs met kinderen

De Franse hoofdstad heeft heel wat te bieden: een wandeling door de artistieke wijken van Montmartre of Montparnasse, een bezoek aan iconische gebouwen zoals het Louvre en de Eiffeltoren, een boottocht langs de Seine,… Je kan zo wel even doorgaan.

Wij trokken een weekend naar Parijs en verbleven in Montmartre, gekend omwille van de basiliek Sacre Cœur en de Moulin Rouge.

Het was voor ons de eerste keer in Parijs met kinderen waardoor de belangrijkste en bekendste bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren en het Louvre op het lijstje stonden. Daarnaast besloten we twee specifieke wijken te verkennen: Montmartre en Montparnasse die beiden een belangrijke culturele rol speelden in de Franse geschiedenis.

Parijs, stad van de lichtjes of van de liefde?

Parijs heeft in de loop van de jaren verschillende namen gekregen. La ville lumière of de lichtjesstad is ongetwijfeld de bekendste. Parijs heeft zijn naam te danken aan een periode van onrust onder Lodewijk XIV. De koning wilde de criminaliteit in de kiem smoren door lantaarns in de straten te zetten en olielampen en kaarsen aan de ramen. Zo werd Parijs de eerste stad in Europa met straatverlichting.

Daarnaast staat ze ook gekend als de stad van de liefde met de Eiffeltoren als één van de meest toeristische attracties ter wereld. Huwelijksaanzoeken en romantische uitjes zijn hier schering en inslag.

Een weekend in Parijs

Onze eerste dag begint met een wandeling door Montmartre die je hier kan vinden.

Vervolgens trekken we met de metro naar de Eiffeltoren. We verkennen Paris by night en zoeken een gezellig terras om te eten.

Zicht op de Eiffeltoren

De volgende dag beginnen we aan het Louvre waar we met un pain au chocolat en een warme chocolademelk de glazen piramide van het Louvre aan de kinderen laten zien. Het verplichte museumbezoek laten we voor wat het is.

We wandelen door de Tuileries tot aan de Place de La Concorde. Van ver vangen we een glimp op van de Arc de Triomphe.

We nemen de metro naar Trocadero waar we een spektakel van straatartiesten te zien krijgen. We wandelen de trappen af tot aan de Seine van waaruit we een prachtig zicht hebben op de Eiffeltoren.

We wandelen langs de Seine tot aan de metrohalte, van waaruit je naar Montparnasse kan gaan. We komen aan Tour Montparnasse, de enige skyscraper in Parijs voor vele Fransen een doorn in het oog. We nemen de lift naar de top van waaruit we een panoramisch zicht hebben over Parijs. Voor de tickets wordt goed doorgerekend dus deze kan je skippen.

Tour Montparnasse

We wandelen naar de Rue de la Gaite, ook gekend als “little theater district”. Het blauwe huis van La comedie Italienne springt in het oog. We lopen door tot aan Cafe de la Liberté waar we eten. We vervolgen onze weg langs de Rue du Montparnasse tot aan de Boulevard du Montparnasse. We gaan naar rechts tot aan le Dôme. We passeren het gekende La Coupole, een prachtig Art Deco gebouw waar menig kunstenaar zijn weg vond.

Dat maakt het einde van het weekend, maar we zijn nu al zeker dat we terug komen om andere wijken te ontdekken.

Vragen of meer weten? Aarzel niet een berichtje te sturen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s