Kerstmarkt in Frankfurt Am Main

De kerstmarkt lonkt! In Frankfurt kan je al meer dan 600 jaar de inmiddels iconische Weichnachtsmarkt vinden. De vele stalletjes, de kerstlichtjes en de enorme kerstboom geven een magische sfeer.

Of je nu wilt gaan shoppen op het Zeil, wilt wandelen langs de Main of één van de vele musea wilt bezoeken. Er is voor elk wat wils.

Frankfurt kerstmarkt
Marloes en Lucas op de kerstmarkt
De Altstadt

De kerstmarkt in de Altstadt

De geur van de glühwein, raclette en bratwurst verleiden je voor een hapje of drankje aan of in één van de gezellige stalletjes.

Daarnaast kan je ook gezellig eten in een gasthaus in Sachsenhausen waar ze Frankfurtse specialiteiten aanbieden zoals appelwijn. Een must eat in Duitsland is uiteraard de Wienerschnitzel.

Je kan op eigen houtje gemakkelijk een stadswandeling doen. Je kan je gemakkelijk parkeren aan het water aan de Schaumainkai of in één van de overdekte parkings in het centrum zoals Parkhause Hauptwache.

Wandel langs het water en steek één van de bruggen over naar de Altstadt, het oude stadscentrum van Frankfurt. Passeer de Dom, en loop kriskras door vele straatjes.

Steek over naar het economisch hart van de stad met de vele skyscrapers. Ga op zoek naar de main tower. Een lift brengt je naar de 54ste verdieping van waaruit je een spectaculair zicht hebt op de stad.

Geplaatst in Geen categorie