Zomers Zwitserland met kinderen

Zwitserland heeft ons hart sneller doen slaan! Met zijn besneeuwde bergtoppen, helderblauwe gletsjermeren en bloemenweides, is het een zomerbestemming die je lang zal bij blijven.

Wij ontdekten de regio Vallais/Wallis, in het zuiden van Zwitserland. Deze regio staat gekend als een eigenzinnige regio en is vooral populair in het skiseizoen!

Wandelen in Zwitserland

Zwitserland biedt honderden prachtige wandelingen aan! Wij testten er enkele uit die haalbaar zijn met kinderen.

Lac Bleu

Lac Bleu is een prachtig blauw meer in de regio rond Arolla. De wandeling naar boven is vrij pittig (lees: steil) maar duurt slechts 40 minuutjes.

Je kan er prachtig picknicken, zonnebaden en genieten van het uitzicht. Het meer is ijskoud en nodigt dus niet bepaald uit om te zwemmen.

De locatie is niet erg toeristisch. Het is een groot meer en er waren slechts enkele mensen toen wij er waren. Op een tweehonderd meter van het meer kan je wel iets kopen om te drinken of te eten.

Cabanne des Audannes

Een hele mooie wandeling is de hike van Les Rousses naar Cabannes Des Audannes. De wandeling bedraagt 12 kilometer, en telt heel wat hoogtemeters.

Na een wandeling van 3 km door het bos begin je aan een steile beklimming van een bergwand. Boven kom je in een prachtige bloemenweide aan van waaruit het nog 1 km is tot aan het meer en de Cabanne.

De Cabanne Des Audannes is een stopplaats voor wandelaars van verschillende routes. Je kan er een rösti of een omelet eten, en ze bieden ook lekkere desserts aan zoals een pasteis de nata of een stukje cake. Je kan hier ook overnachten.

Van hieruit neem je dezelfde weg terug naar Les Rousses.

De mooiste wandeling was de hike van Längfluh naar Saas-Fee. Je neemt de skilift via Spielboden naar Längfluh.

Boven sta je versteld van de schoonheid van de gletsjer. De witte sneeuw en de prachtige zomerzon zijn een ideale combinatie. In Längfluh kan je wandelen tot aan een gletsjermeer. Het prachtige blauwe water laat een diepe indruk na.

Van daaruit start de hike naar beneden. Het is prachtig. Onderweg zie je gigantische watervallen, de gletsjer loopt nog ver door en de ezelweggetjes naar beneden zijn zalig.

Een gemakkelijke hike is de wandeling boven de skilift van Pas-de-Maimbré. Je doet een ronde tot aan een prachtig panoramisch uitzicht. Je kan vanaf deze skilift ook naar beneden wandelen (dat hebben wij zelf niet gedaan).

Andere leuke uitstappen

Naast wandelen zijn er tal van leuke activiteiten in de regio.

Leukerbad
Initiatie muurklimmen
Ondergronds meer St Leonard

Ik som er enkele op:

  • Een dagje Leukerbad, gekend om de thermale baden! Het zwembad heeft een constante temperatuur van 51 graden. Er zijn verschillende zwembaden, glijbanen en kinderbaden. In Zwitserland is het vrij uniek, maar in België en Nederland zijn wij verwend met subtropische zwemparadijzen en doet het een beetje verouderd aan.
  • Een initiatie muurklimmen! Via de Anzère pass kan je dit gratis boeken, anders kost het 15 Zwitserse Francs per kind.
  • Een wijndegustatie of bezoek aan de wijngaarden kan een leuke uitstap zijn!
  • Sion is één van de belangrijkste steden van de regio. De oude binnenstad is charmant en wordt omringd door wijngaarden. Boven de stad zijn er bovendien twee kastelen te vinden.
  • Het ondergronds meer van St Léonard werd nog niet zo heel lang geleden ontdekt. Je kan het meer met een bootje overvaren. De tocht duurt zo’n 10 minuutjes.

Nog vragen of opmerkingen? Aarzel niet mij te contacteren.