Ibiza met kinderen

Het Spaanse eiland Ibiza, in mijn jonge jaren vooral gekend door het liedje van The Vengaboys, vormt samen met Mallorca, Menorca, Formentera en een aantal kleinere eilandjes de Balearen.

Ideaal gelegen in de Middellandse zee vormt ze al jaren een populaire vakantiebestemming. Het nachtleven is er berucht, maar toch blijkt Ibiza een fantastische plek te zijn om met kinderen naartoe te reizen.

Enkele highlights die je zeker niet mag missen:

Es Vedrà

Uitzicht over Es Vedrà

De mirador over Es Vedrà is één van die plekken die je moeilijk onder woorden kunt brengen. Je volgt een pad tot bovenop de klif van waaruit je op duizelingwekkende hoogte het helderblauwe water beneden kan zien. Er zijn geen toeristische voorzieningen wat maakt dat deze plek magisch aan voelt. Bovendien doen er heel wat mythes de ronde over het mystieke eiland voor de kust van Ibiza. Zo zou Es Vedra een overblijfsel van Atlantis zijn…

De klim naar de mirador duurt (met kleine kinderen) ongeveer 40 minuten. Voorzie jezelf van een picknick en wat drankjes en je waant je bij zonsondergang op het meest exclusieve, indrukwekkendste terras van Ibiza.

Boottocht naar Formentera

Formentera

Langgerekte witte zandstranden, kristalhelder water. Een klein stukje paradijs in de Middellandse zee.

Er zijn verschillende manieren om Formentera te bereiken. Zo varen er verschillende veerboten uit. Je kan natuurlijk ook een boot huren waarmee je de hele dag op het water doorbrengt.

Las Dalias Hippy Market

Las Dalias Hippy Market

In het weekend kan je terecht op één van de hippiemarkten in Ibiza. Mercadillo Las Dalias is de grootste en bekendste markt en ontstond in 1985 met slechts een aantal kraampjes en dito bezoekers.

Jaren later zijn er meer dan 200 kraampjes terug te vinden en kan je allerlei handgemaakte sieraden, tassen, kledij en decoratie terug vinden. Bovendien kan je er genieten van een cocktail en een lekkere lunch.

Je kan er met de auto gemakkelijk geraken. Er is een zeer ruime betalende parking aan de markt (€3,5).

Cala Xarraca

Cala Xarraca

Ibiza telt vele Cala’s of baaien. Één daarvan is Cala Xarraca. De baai heeft een klein kiezelzandstrand van 100 meter lang en is tevens geroemd als één van de mooiste stranden van het eiland. Het heeft kristalhelder water en telt – in tegenstelling tot sommige drukkere plekken – slechts één restaurant.

Heerlijk eten

Restaurant Es Caliu

Ibiza is het Walhalla voor mensen die graag eten. Er zijn zoveel fantastische plekken om te eten en te genieten, voor elk budget.