Cabo Verde met kinderen: Hoeveel kost dat?

Reizen in Kaapverdië is relatief goedkoop. Een vlucht naar Praia (of Sal) neemt uiteraard de grootste hap uit het budget. Als je daarbovenop graag twee of meerdere eilanden combineert, zullen de binnenlandse vluchten eveneens een eerste grote kost zijn.

Verblijf

Verblijven in Kaapverdië kan van heel goedkoop tot duur gaan. Wij opteren meestal voor verblijven naast de zee of met een zwembad. Een aantal van onze verblijven zijn appartementen of bungalows maar ons laatste verblijf is een viersterrenhotel waar we vier nachten verblijven. Gemiddeld spenderen we €35 per volwassene per nacht (gebaseerd op 2 volwassenen en 2 kinderen).

We boeken onze verblijven via Booking.com. Als je hier regelmatig boekt word je automatisch lid van het Genius beloningsprogramma. Hierdoor krijg je kortingen, kan je gratis annuleren of krijg je andere reisvoordelen zoals welkomstdrankjes of een late check-out.

Transport

Een internationale vlucht van Brussel naar Praia (heen/terug) met TAP Portugal komt neer op €900 voor 1 volwassene en 2 kindjes (4 en 1 jaar). Je kan je op de website van TAP inschrijven voor TAP Miles&Go (het vroegere TAP Victoria). Door te vliegen met TAP kan je miles verzamelen alsook kortingen bekomen.

Vervolgens boeken we onze binnenlandse vluchten met Binter Canarias. Wij nemen vier binnenlandse vluchten wat ons op een totaal brengt van €292 voor een volwassene, €243 voor een kind en €24 voor een baby (0-2 jaar).

Om de oversteek te maken tussen de São Vicente en Santo Antao nemen we twee keer de ferry. De totaalprijs bedraagt €14,54 voor 1 volwassene en 2 kinderen.

Op de eilanden zelf verplaatsen we ons met de taxi. Deze zijn meestal heel goedkoop. De gemiddelde prijs per persoon bedraagt €4,5 per dag (gebaseerd op 3 volwassene).

Eten en drinken

Eten in Kaapverdië is heel goedkoop. Ik betaal gemiddeld €28,4 per dag voor 1 volwassene en 2 kindjes. Een tussentijdse stop voor een drankje of een Cuba Libre kost ons €2,12 per dag. Inkopen in de winkel zoals water of ijsjes kost ons €1,7 per dag.

Visa

Bij aankomst in de luchthaven betaal je een Visa om het land binnen te gaan. Aangezien je dit cash moet betalen dien je euro’s mee te nemen. Een visa kost €25 voor een volwassene. Kinderen moeten niet betalen.

Excursies

Voor de meeste uitstappen regelen we alles zelf. Voor geplande excursies met gids, toegangstickets en andere betaal ik €98.

Extra’s

Souveniers zijn vrij goedkoop en op verschillende plaatsen te vinden. Wij kopen een handgemaakte Afrikaanse trommel en een armbandje en betalen €23.

Overzicht kosten

De totale kost voor 14 dagen voor 1 volwassene en 2 kinderen is €2.636,18.

Vluchten €900

Binnenlandse vluchten €559

Taxi €63,07

Boot €14,54

Verblijf €500,58

Visa €25

Eten €398,48

Drinks €29,68

Winkel €24,20

Souveniers €23,02

Excursies €98,61